Категоризација
Искачувања и експедиции
Линкови
Контакт
Нови на камената баба, Тодорица и Пишчанец
- 18.03.2011

Во Неделата на 13-ти, на камената баба во Прилеп качивме уште две нови насоки..

Качивме една насока од источната страна, десно од Василица и бибејки Тодоровден си доби име Тодорица. Тодорица не е тешка насока, но е убава, втората должина требаше да оди по еден добар Off-Widths  но немавме ништо толкаво за обезбедување, и ке причеда да набавиме некое биг бро или можда да направам некој дрвен чок.. се спуштивме од другата страна и инспирирани од нашите пријатели од Словенија, кој качуваа во околината, решивме да ја качиме и можда највпечатливата пукнатина на камента баба. Долго време за оваа пукнатина мислевме дека ќе мора да се стави еден експанзионен за старт, бидејки почнува на околу 3м од полицата, со со малку полнење гаќи и фантазија се се заврши чисто. Имај добра фантазија и среќни мисли и ке можиш да полеташ - ПЕТАР ПАН ХАХАХАА

За то што се се качи од страна на нашите колеги околу Прилеп, ќе мора да пишиме друг пост, вечер е нивната презентација за Патагонија, Ел Кап, Индиан крек, нови насоки на Мт. Кенија, Хималаи и уште многууууу

еве некоја слика од двете насоки