Категоризација
Искачувања и експедиции
Линкови
Контакт
Маљовица, Олимп - Лето 2010
- 27.09.2010

Повторно со многу закаснување накротко да написиме за насите искачѕвања надвор од границите....

Јас (Горан) и Вања летово качувавме на Маљовица, времето не беше најпогодно, постојано врнеше па запираше , но важното е дека не беше жешко и си поминавме суппер... Искачивме неколку насоки, Славјански 5+ на Злија заб, Соло на Еленин врв и уште еден потежок на Еленин врв со тешко име, искрено не го запамтив, беше нешто со маж или слично ама важно супер си поминавме... :)

Наредниот викенд заминавме за Олимп, е таму беше пекол зешко, едвај се качивме со целиот товар по таа жештина... Таму качувавме на источната страна на Стефани, додека качувавме температурата беше идеална, дури и таму заврна малку дожд... За загревање качивме насоката на Комичи, а потоа влеговме во уште една насока со детали 7а, и таму навистина се измачивме, но се помина одлично...

Ова се пректасни локалитети шо кога температурите се околу 40 степен тамо можи да се качва супер па дури и да подзаладува, но дефинитивно поради пристапот се уверивме дека не се исплати да се оди само за викенд, треба барем продолжен викенд, посебно за Олимп