Категоризација
Искачувања и експедиции
Линкови
Контакт
Меморијален марш Димитар Илиевски - МУРАТО
- 12.05.2009

На 10-ти Мај 1989 година Димитар Илиевски - Мурато, се искачи на највисоката точка на планетата Монт Еверест 8848 м

но за жал по време на слегувањето тој засекогаш остана на падините на Еверест. Од тогаш секоја година во негова чест, се одржува традиционален марш на Пелистер.
И оваа година на нашиот клуб зеде учество на 20-тиот по ред традиционален марш во чест на Димитар Илиевски - Мурато, повеке инфо на http://www.dimitarilievski-murato.com/page12.html

На Димев Врв заедно со дел од членовите на МАХЕ (македонски алпинистички хималајски експедиции)