Категоризација
Искачувања и експедиции
Линкови
Контакт
Рок Трип - Маткино трло
- 30.03.2009

Помина и овај викенд, и овај рок трип на Маткино трло. Многу качување, забава, качување и качувањеОвај локалитет, е одличен за спортско качување, има доста насоки со убави должини и константни тежини, качување на отворени фатишта кој иако не многу тешки ги ``пумпаат`` мускулите како ретко кој други кај нас. Ние од Битола повторно со две коли пристигнавме од саботата, некој само за забава а некој покрај забавата и со натпреварувачки амбиции, но најавениот натпревар не бидна, т.е. фалеше натпреварувачки дух кај некои членови, и на крај немаше проглчасување. Без разлика на се, нашите асови и во машка и во женска конкуренција беа на врвот, Елена качи голем број на насоки, а Мирче во негов стил но овајпат со патики на нозе, ги качи сите тешки насоки, вклучувајки ја варијантата Ла кумбре директ и don`t wary be happy, на која е вториот нашинец кој ја поминал оваа насока, првиот е Пуци а причината за ретката посетеност вероватно била растојанието на последните клинови пред сидриштето каде и станува најтешка. Од саботата оваа насока се здоби со два нови клина и сега е достапна за нормално качување. Ова беше уште еден одлично поминат викенд а најважно е што желбата за качување се зголеми кај сите нас, и едвај го чекаме следниот пат негде на карпа.

Поглед кон локалитетот

Некои качуваат некои се одмараат

Елена пред крај

Среќна на сидриште

Мирче

Суровината на don`t wary be happy
MариЈо