Категоризација
Искачувања и експедиции
Линкови
Контакт
Државно првенство Скопје 20,12,2008
- 22.12.2008

Ете заврши оваа натпреварувачка година  и нашите такмичари си ја покажаа силата. Добро е тоа што секогаш се стремат да одат напред и тоа им успева. Браво за Гораст Николовски, Елена Костовска, Елена Ивановска,МИРЧЕ Тарјчевски и Марио Минчевски.

 
На последниот натпревар во Скопје,Гораст пријатно не изненади и го освои ПРВОТО место во брзински натпревар. Мирче освои две трети места, во натпревар во водство и во брзинскиот натпревар, со оглед на тоа што и на КУП натпреварот во Битола бече трет, најверојатно ова место му е резервирано.  А наште натпреварувачки не остануваат без медал,  Елена Костовска бече прва на предходниот натпревар, а на овај натпревар трета, си жонглираат со местата во водство во женска конкуренција. Елена Ивановска  во континуитет си е втора.