Категоризација
Искачувања и експедиции
Линкови
Контакт
И пак Прилеп...
- 12.02.2009

На само 45км од Битола го имаме Прилеп - Маркови кули. Ова е дар од природата за качувачите, срекни сме со на секој 10м имаме нов болдер проблем, и секаде сме први. Илјадници недопрени болдери, кај и да се завртиш, што и да пробаш е твојот first ascent.


Срекен сум што полека сознаваме што природата ни дала, На овај локалитет како редко каде на Балканот може да се ``вкуси`` качувањето по гранит. Иако не е совршен гранит а со примеси на базалт и некаде песочник, има идеални форми, идеални пукнатини кој го чекаат првото искачување.Еве и неколку фотографии од качување по овај, малку необичен рељеф, барем за кај нас во македонија