Категоризација
Искачувања и експедиции
Линкови
Контакт
Линковиhttp://climbing.org.mk/


Официјална страна на Спортско качувачка асоцијација
http://www.gorankuzmanovski.com

Официална веб страница на Горан Кузмановски, Качување, фотографија и.т.н.
ВЕБ СТРАНА ПОСВЕТЕНА НА ДИМИТАР ИЛИЕВСКИ МУРАТО

http://www.dimitarilievski-murato.com/
http://extrememkd.org.mk

Официална страна на Спортско качувачки клуб Екстрем - Скопје. Новости поврзани со качувањето кај нас и се за клубот Екстрем
http://alpinizam.org

Македонски сајт посветен на алпинизмот и традиционалното качување. мн новости, и преводи на интересни содржини.
http://www.animatedknots.com/indexclimbing.php

На оваа страна можи добро да се проучи вештината на врзување на чворови. На сликички се приказани чворови, со кликање на сликата од чворот кој сакате да го проучите и научите, влегувате во нова страница каде што врзувањето е прикажано чекор по чекор.